Couperose

Couperose: zichtbare bloedvaatjes in de huid

Couperose is een begrip voor kleine, duidelijk zichtbare bloedvaatjes in de huid. De bloedvaatjes kunnen gekronkeld of streepvormig zijn. Soms zien ze eruit als een spinnetje (spider). Ze komen het meeste voor in de gezichtshuid, vooral op de wangen en het decolleté.

Couperose wordt veroorzaakt door verslapte wanden van de haarvaatjes. Het vaatje is verwijd en niet meer in staat het bloed voort te stuwen. De vaatjes worden zichtbaar als rode lijntjes onder het huidoppervlak waardoor de huid rood kleurt.

Behandeling van couperose met aromatherapie

Tijdens de behandeling wordt gebruik maakt van uitzonderlijke geneeskrachtige oliën van planten. Deze heerlijk ruikende essentiële oliën zijn in staat op diverse manieren ons lichamelijk en geestelijk welzijn te verbeteren. Essentiële oliën kunnen bijzonder snel door de huid en de slijmvliezen worden opgenomen en geven daardoor verbazingwekkende resultaten.

Op basis van aromatherapie kunnen wij voor je persoonlijk en afgestemd op de behoeften van je huid en gezondheid een gezichtscrème, massageolie, gezicht tonic, bad- en peeling zout, shampoo, en therapeutische inwrijf olie voor je samenstellen. Deze producten zijn zeer mild voor je huid, bevatten geen irriterende conserveringsmiddelen of minerale oliën (paraffine).