Vochtarme huid

Je huid kan droog en schraal aanvoelen. Dit wordt veroorzaakt door een gebrek aan vocht en/of vet. De huid wordt dan ook erg gevoelig. Wisselende weersomstandigheden, maar ook airconditioning zijn oorzaken van een huid die strak aanvoelt en zelfs gaat schilferen. Bepaalde wasmiddelen, cosmetica of contact met alcohol kunnen de huid irriteren, waardoor deze rood of vlekkerig wordt.

Het is van groot belang om de oorzaak van een voorkomend huidprobleem te achterhalen. Naast bovenstaande externe factoren, zullen we kijken of verkeerde of onvoldoende huidverzorging een rol spelen in de problematiek. Tot slot wordt ook aandacht besteed aan inwendige factoren, zoals het voedingspatroon, levensstijl, de bloedsomloop en hormonale factoren.

Voor de hydraterende behandeling zijn speciale producten samengesteld op basis van bijenwas, plantaardige oliën en essentiële oliën. De producten dringen door tot de derde huidlaag, waar zij het probleem grondig kunnen aanpakken. Het werkstof gehalte van de diverse producten is 27 tot 40%.

Zonodig mengen wij de producten die voor je geschikt zijn. Hiermee stemt zij die nog nauwkeuriger af op je huidtype.

Om de vochtbalans van de huid goed te herstellen is in het algemeen een periode van acht weken nodig.

Je gebruikt de geadviseerde verzorging thuis en je specialist zal advies geven voor behandeling.