Winterbehandeling 2019

Praat, zing, blaas, fluit, zoen!

Zomaar wat dingen die je doet met je mond. Voor al deze activiteiten gebruik je heel wat spiertjes rondom je mond en wordt er een beroep op de elasticiteit van de huid gedaan. De eerste rimpeltjes (periorale rimpeltjes) ontstaan als de huid minder elastisch wordt en de spieren slapper. Wanneer de rimpeltjes ontstaan is afhankelijk van erfelijke factoren en van factoren van buitenaf, net zoals de rest van de gezichtshuid. Je kunt deze lijntjes niet helemaal voorkomen.

Het patroon van lijntjes rondom de mond is bij mannen en vrouwen verschillend. Onder invloed van de dalende oestrogeenspiegel tijdens de menopauze ontstaan de verticale rimpeltjes op de bovenlip. Een mogelijk andere verklaring voor het verschil tussen mannen en vrouwen in fijne en diepe lijnen rond de mond, is dat vrouwen minder talg- en zweetklieren hebben en een kleinere verhouding tussen het vaatoppervlak en het bindweefselgebied in de lederhuid. Maar de belangrijkste oorzaak is de verandering in de hormoonhuishouding!

In de loop der jaren worden de bovenliplijntjes, de neuslippenplooi en marionetlijnen nadrukkelijker. Marionetlijnen zijn de lijntjes vanaf de mondhoeken richting kin. Het worden vaak hangende mondhoeken genoemd, maar dat klopt dus niet helemaal. Ze moeten niet verward worden met de neus-lippenplooi. Ze geven vaak, onterecht, een verdrietige, boze of vermoeide uitstraling.

Sommige vrouwen kiezen ervoor om deze lijntjes te accepteren. Sommige vrouwen kiezen voor inspuitingen. In de visie van S.P.A. en Les Gavots zijn
beide opties niet nodig. Eerst wat algemene tips om lijntjes te verminderen en om te voorkomen:

– Zorg dat de huid niet verbrandt door de zon.
– Zorg dat de huid, ook van de lippen niet te vocht- en vetarm wordt.
– Gebruik de juiste producten en wissel al met kuurproducten.
– Draag geen donkere lippenstift als er al verticale lijntjes zijn.
– Gebruik een lippenbalsem.
– Zorg voor voldoende inname van vitaminen en mineralen.

Een bindweefselmassage is aan te raden! Dit stimuleert de (micro)circulatie van de huid en daardoor de aanmaak van collageen en elastine. Ook met een goede verzorging kan de huid gestimuleerd worden en zijn de lijntjes minder zichtbaar.

Maak een start hiermee met de Winterbehandeling!

Tijdsduur: 1 uur

Prijs: € 65,-

U krijgt de Baume LΓ©vres t.w.v. € 9.75 cadeau!

Uitleg behandeling

  • Reiniging van de huid
  • Peeling met Beau gosse
  • Mondmasker detente et tonus
  • Lipserum Baume lΓ©vres
  • Massage decollete, armen, handen en schouders.
  • Op de huid afgestemde crΓ¨meΒ 
  • Advies voor thuis

Boek NU een afspraak