Zonbescherming

Vroeger dachten zonaanbidders dat ze eerst moesten verbranden, voordat hun huid bruin werd. Nu weten we dat dit niet goed is, want UV-stralen veroorzaken huidveroudering, pigmentvlekken en huidkanker. Smeren van een antizonnebrandcrème is daarom nog steeds nodig.

Antizonnebrandcrèmes beschermen de huid met filters. Dit kunnen chemische filters zijn of fysische (minerale) filters zijn. Chemische filters absorberen beide soorten UV-stralen en ze zetten deze stralen om in een andere vorm van energie. Minerale filters reflecteren beide soorten UV-stralen. Voorbeelden hiervan zijn de deeltjes titaandioxide en zinkoxide. Deze mineralen dringen niet door in de huidlagen, maar blijven op de huid liggen.

Totale bescherming of de vermelding van een sunblock mag niet meer voorkomen op producten. Geen enkel product biedt namelijk 100% bescherming tegen de zon. Om maximaal gebruikt te maken van de beschermingsfactor die genoemd staat op het product, moet goed gesmeerd worden: zes theelepels voor het hele lichaam.

Antizonnebrandproducten zijn ongebruikt twee à drie jaar houdbaar en na opening twaalf maanden. Als de verpakking open is geweest of als de crème in de zon heeft gelegen, kan de beschermingsfactor teruglopen.

De klassieke aanduiding van SPF beschermingsfactoren is vervangen door de vermelding:
lage bescherming (UV B 6-10), middelmatige bescherming (UV B 15-25), hoge bescherming (UV B 30-50).
In de zonnelijn van Les Gavots de Provence wordt dit aangegeven met *, ** of ***.

De productlijn bestaat uit:
Soleil Puissant (Ref. GSOL2) Tube 100 ml. *** € 34,69
Soleil Puissant biedt de hoogst mogelijke bescherming en is met name geschikt voor de zeer gevoelige en bleke huid. Het product is waterproof en kan ook alleen op pigmentvlekken gebruikt worden om verdere verkleuring van deze vlekken te voorkomen. Voor gezicht en lichaam en geschikt voor kinderen.

Soleil Couchant (Ref. GSOL4) Tube 100 ml. ** € 31,10

Soleil Couchant is een zachte crème met een gemiddelde bescherming. Geschikt voor alle huidtypes en voor kinderen. De crème is waterproof. Mag op het gezicht en het lichaam gebruikt worden.

Producten zijn verkrijgbaar in de salon.