Hoe bescherm je de huid?

Bruin

De meeste mensen zitten graag in de zon en met mate is dat goed voor je.
Zonneschijn, een rijke bron van vitamine D, is nodig voor een goede gezondheid. Niet alleen lichamelijk, maar ook voor je humeur. Onze relatie met de zon is in de loop van de jaren nogal eens veranderd. Even wat geschiedenis over β€˜Bruin’ in het Jaarthema β€˜Licht’.

Eerst was een lichte en blanke huid een teken van welvaart. Je hoefde immers niet op het land te werken? Om zo’n lichte tint te bereiken gebruikte men giftige huidtonics met onder andere kwikzilver of witlood. In de jaren 20 van de vorige eeuw werd door de invloed van Coco Chanel, een getinte huid een teken van vrije tijd. Je had tijd om buiten te zijn en was niet binnen in een fabriek zoals de arbeiders. Minstens 60 jaar heeft men een bruine huid gekoppeld aan gezond, mooi, luxe en vrijheid. Daarna werd, een korte periode, een hele blanke huid weer modern. Tot men ontdekte dat te weinig zon te weinig vitamine D oplevert met alle negatieve gevolgen van dien. Ook het humeur wordt vaak niet beter van te weinig zonlicht.

Hopelijk genieten steeds meer mensen van het goede van zon, maar ook met respect voor haar kracht! Jij, als huid-vakvrouw, kan ze helpen door goede informatie en goede producten te geven.

Hoe bescherm je de huid?

Je beschermen tegen UV-straling kan op verschillende manieren. De bekendste is dat met behulp van filters de straling wordt geweerd of geabsorbeerd. Een natuurlijke bescherming ontstaat doordat de huid zich verdikt en bruiner wordt. De melanocyten bieden dus bescherming aan het onderliggende weefsel.

De producten van S.P.A. zijn gebaseerd op het bieden en het opbouwen van een natuurlijke bescherming. Aan de ene kant door de plantenoliΓ«n die van nature al een bescherming geven tegen UV. Tegelijkertijd bevorderen bepaalde etherische oliΓ«n de activiteit van de melanocyten.

Zo’n beschermend product voor het gezicht is: Fluide Solaire Peau dΓ©licate. Deze luchtige crΓ¨me kan over de hydrafluide aangebracht worden, maar kan die ook vervangen.

De Fluide Solaire bevat jojoba olie. Die biedt een bescherming van ongeveer factor 6. Jojoba olie beschermt ook tegen het uitdrogen van de huid. Wortelextract (Daucus carota fruit extract) geeft al een lichte bruining aan de huid. Omdat dit extract veel beta caroteen bevat, werkt het ook als een antioxidant die de negatieve gevolgen van UV voor de huid neutraliseert. De etherische olie van nerolie (Citrus aurantium leaf oil) stimuleert de melanocyten en ondersteunt de regeneratie van de huidcellen. De etherische olie van citroengras (Cymbopogon schoenanthus) is ook een antioxidant voor de huid en gaat overmatig transpireren tegen.
Deze fluide bevat ook een lage concentratie titaniumdioxide. Dit minerale filter weert de sterkste UV-straling.

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.